ZEPKA

Voor avonturen met de ezels:

+32 486 99 31 73

Naast de activiteit ‘wandelen met de ezel‘ kan je bij Zepka terecht voor één van de volgende activiteiten:

 • Ritje op de ezel: weeg je minder dan 40 kg en wil je een tochtje maken op de rug van Zephir? Dat kan! We doen korte (30 min.) en lange (1 uur) ritten.

 • Doelgerichte ezeltraining: de doelgerichte ezeltraining wordt ingezet bij mensen die willen groeien in assertiviteit of leiderschap.

 • Borstelen, knuffelen of ontspannen: deze activiteiten hebben als doel dat je tot rust komt, maar ook dat je gewoon de vrijheid hebt om te genieten van de dieren.

 • Leidwerk: wordt soms ingezet om assertiviteit aan te leren, maar ook om leiderschap te oefenen. Leidwerk doen we ook als je vaker met de ezels wil komen wandelen.

 • Psycho-educatie of coaching: rond werk thema wil jij iets leren? Kan je je voorstellen dat de ezels je daarbij helpen? Eerst bepalen we jouw specifieke doel. Voorbeelden van doelen=
  – ik wil mijn concentratievermogen doen toenemen
  – ik wil vrolijker en positiever in het leven staan
  – ik wil mijn verbale en non-verbale communicatie verbeteren
  – ik wil mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen opkrikken

 • Maatwerk: verjaart je zoontje of dochter of wil je je kind een fantastisch moment met de ezels cadeau doen? Samen overleggen we wat leuk zou zijn voor jouw kind.

 • Eigen idee: heb je zelf een idee over een activiteit die je kan doen met de ezels? Vraag het aan bij Zepka.

Ilse is geen therapeute, maar wel een coach met heel wat ervaring. Voor therapiesessies kan je bij haar NIET terecht. Dit echter wil niet zeggen dat de activiteiten met ezels geen therapeutische uitwerking kunnen hebben. Dat hebben ze juist wel, maar we bereiken dit door simpelweg activiteiten te doen met de ezels. Dit geeft heel veel kinderen, jongeren en volwassenen een goed gevoel. Je komt dus naar de ezels en niet naar de therapie.

Vooraleer we van start gaan met de activiteiten, maken we eerst kennis met elkaar via een gesprek om te kijken of Ilse en de ezels iets voor jou kunnen betekenen. In dat gesprek leggen we jouw doel vast. Als we de activiteiten doen, trachten we dat doel na te streven.