ZEPKA

Voor avonturen met de ezels:

+32 486 99 31 73

Weetje over de graasweide

In de zomer van 2020 en zelfs in de warme herfst hebben we Zephir en Kamar weinig op de graasweide gezien. Hoe komt dit?

  1. Hele kleine witte vliegjes vliegen bij warm weer continu om hun lichaam heen en dat ervaren ze als erg onaangenaam. 
  2. De ezels verkiezen dan liever de donkere stal waar minder vliegen zijn. Ezels kunnen goed tegen hitte (het zijn woestijndieren), maar de koelte van de schaduw bij heel warm weer zal ook deugd hebben gedaan.
  3. De weide van afgelopen jaar (onze graasweide verandert elk jaar opnieuw) lag dicht bij de mesthoop. De mesthoop bestaat uit hun eigen mest. Als gras goed groeit door hun eigen mest, dan eten ezels dat gras minder graag of zelfs niet. Daarom was deze graasweide ook minder interessant voor hen.

Dit jaar waren graas- en slaapweide vaak met elkaar verbonden en konden ze kiezen waar ze wilden zijn. Dat was ook voor ons een test om te zien wat ze precies wilden. Heel vaak ging hun voorkeur uit naar stal en hun slaapweide. De slaapweide heeft in de zomer ook bijna continu schaduw en dat is mooi meegenomen. 

Weetje over de graasweide
vorig bericht
Mennen met Zephir
volgend bericht