ZEPKA

Voor avonturen met de ezels:

+32 486 99 31 73

ritje op ezel

Voor het eerst op de rug van Zephir

Het was een koude winterdag. De ezels hadden nog een beetje hooi gekregen alvorens onze testrit begon. Zadeldek opgelegd. Voltigesingel aangedaan. Tot zover alles in orde. Nu wachten op “de jonge cowboy” 🙂 die de uitdaging aanging om als eerste op de rug van Zephir plaats te nemen. Ik koos deze jongen omdat hij eerder al op vakantie met zijn ouders op een paard was blijven zitten dat plots in galop schoot. Niet dat ik dacht dat Zephir in galop zou gaan, maar ik vond het vooral belangrijk een jongen te kiezen die geen schrik heeft en gewoon houdt van avontuur.

Jonge cowboy” die er zin in heeft!

Opstappen ging perfect waarna een rondje in de weide volgde. Zephir moest duidelijk wennen. Hij stond af en toe stil, zijn oren lagen naar achter en ook aan de bewegingen op zijn rug moest hij wennen (ezels kunnen niets zien boven hen). We waren ontzettend trots op hem. De andere kids mochten ook een testritje doen. De kinderen waren fijn, blij en ze hielden zich aan de afspraken die we belangrijk vonden voor de ezel en zichzelf.

Na de testritten dacht ik echt dat Zephir de rust zou opzoeken verder in de weide, maar dat was niet het geval. Hij bleef bij de kinderen en liet het toe dat de kids aan zijn oren wriemelden. Wat waren dat fijne momenten!

We trainen nu verder met kinderen op de rug van Zephir. Als we klaar zijn met de training, nemen we ritjes met de ezel op in ons programma. Avontuur en fun verzekerd voor de kleintjes onder de 40 kg!

Ilse Hendrickx
25 januari 2020

Elk seizoen zijn charme?
vorig bericht
Een ritje op de ezel
volgend bericht