ZEPKA

Voor avonturen met de ezels:

+32 486 99 31 73

Zepka

Een ritje op de ezel

Je zou kunnen zeggen: de ezel is geboren met “het draag-gen”. Het dier is gewoon om lasten te dragen op zijn rug. Je zou in principe de ezel kunnen berijden of hem kunnen gebruiken als trekezel. Ezels moeten minstens 4 jaar oud zijn om dat te kunnen doen en ze moeten een rustig temperament hebben. Dat zit alvast goed bij onze ezels.

We gaan nooit een gewicht op de ezel leggen dat boven de 40 kg is. Volwassenen kunnen dus geen ritje op onze ezels maken.

Momenteel bereiden we Zephir voor om ritjes te doen met kinderen. We zijn al maanden aan het trainen. Eerst moest hij wennen aan een zadeldekje. Daarna aan de voltigesingel. De voltigesingel heeft twee stevige handgrepen waar de kids zich aan kunnen vasthouden. De training verliep goed in dit verband. Nieuwe instrumenten introduceren gebeurt bij ezels geleidelijk aan. Ze moeten wennen aan de geur en de bewegingen die je als begeleider maakt. Je zwiert namelijk deze dingen over hun lichaam en de gespen maken geluidjes die ze niet gewoon zijn. Eenmaal het voor Zephir natuurlijk aanvoelde om een zadeldek en voltigesingel aan te hebben, wilden we gewicht laten trainen. Dat deden we met een verzwaarde zak van 25 kg op zijn rug.

Het lijkt wel alsof Zephir het van nature uit heel erg fijn vindt om te dragen. De volgende stap: een kind dragen. Deze week oefenen we dat en bekijken we of hij een beweeglijk kind op zijn rug toestaat. Als dit lukt en we hebben nog extra trainingen achter de rug, kan je kind mee voor een ritje op de ezel. Hoe cool is dat?

Ilse Hendrickx
20 januari 2020

Voor het eerst op de rug van Zephir
vorig bericht
De reputatie van de ezels
volgend bericht