ZEPKA

Voor avonturen met de ezels:

+32 486 99 31 73

Training van de ezels

De training van Zephir en Kamar is begonnen in september 2018. Niet dat ze mensenschuw waren op dat moment, want er kwamen heel veel bezoekers langs op het veld voor een babbel of een knuffel met de ezels. Dus mensen kenden ze wel, alleen kwamen deze mensen nooit té dicht in de buurt. Er was er altijd de veilige afstand van de draad tussen mens en dier. Als er al een mens in de weide kwam, dan was dat de hoefsmid of een persoon die de ezels terug bracht na ontsnappingspoging,… niet meteen de leukste ervaringen voor de ezels.

De foto bij dit bericht toont ons eerste contact met Zephir en Kamar, het begin van hun training. We besloten de weide in te gaan om iets te doen wat de ezels doorgaans heel erg fijn vinden: het kammen van hun vacht. Kamar wist niet meteen wat er gebeurde, maar vond het wel erg fijn.

Daarna volgden er vele ontmoetingen waarbij we vooral een binding tot stand brachten tussen ons en de ezels. Ze houden van mensen en het contact is altijd heel bijzonder. Verder oefenden we op leidwerk, borstelen, hoeven uitkrabben, clickertraining, enz..

Zijn Zephir en Kamar na 1 jaar training al uitgeleerd? Nee, helemaal niet en wij ook niet. De training gaat gewoon verder. Toch zijn Zephir en Kamar klaar om ook jullie te ontmoeten en activiteiten met jullie te doen. Zin in? Bekijk ons aanbod.

Ezels niet voederen?
vorig bericht
Logo
volgend bericht